Een heleboel gevoel is cool!

 
In het magische kinderboek ‘Charlotte en de Magische Droomsokken’ onthullen Louisa Perreyn en haar opa een geheim dat grote en kleine mensen zal inspireren. Het geeft groot en klein handvatten om gezamenlijk op een positieve manier te leren omgaan met gevoelig zijn en inspireert om in het leven altijd je hart te durven blijven volgen. 
 
Dit betoverende boek met de bijbehorende tool van de Magische Droomsokken maakt deel uit van een door dezelfde auteur ontwikkeld uniek Groeiprogramma ‘Een heleboel gevoel is cool!’ voor begeleiders, opvoeders van de kinderen van nu en die kinderen zelf.
 
Vanuit haar ervaringsdeskundigheid als hooggevoelig kind en volwassene, haar praktijk- en levenservaring en haar persoonlijke ontwikkeling weet zij als geen ander tegen welke uitdagingen en problemen gevoelige grote en kleine mensen aanlopen en weet ze groot en klein de handvatten te geven om hier op een positieve manier mee te leren omgaan.
 
Het programma is ontstaan vanuit Perreyn’s vaste overtuiging dat de prachtige kinderen van nu op deze aardbol de ruimte moeten krijgen om volledig zichzelf te kunnen zijn en blijven, zodat ze gelukkige en evenwichtige gevoelige wereldburgers worden, van waaruit ze kunnen komen doen waarvoor ze zijn gekomen.
 
Wanneer we daar als volwassenen voor willen zorgen, dan is het van groot belang dat we ons realiseren dat kinderen leren van wat wij doen.
Hoe kunnen wij hen helpen om op te groeien als vrolijke, gevoelige kinderen met een goed afgestelde gevoelsantenne en hun voeten tegelijkertijd stevig op de aarde?
Hoe helpen we hen op zichzelf te vertrouwen en gelukkig op te groeien?
 
Wat kunnen wij doen om ervoor te zorgen dat zij hun talenten kunnen laten bloeien en zich als evenwichtige, zelfverzekerde ‘gevoeligerds’ ontwikkelen? 
 
Er is hiervoor maar één manier. Erken en ontdek als volwassene je eigen intuïtie en durf te voelen.
Durf jezelf te zijn, open en kwetsbaar en durf je subtiele gevoelens die je vanuit je hart voelt te onderkennen.
Durf ze er te laten zijn door ze te uiten.
 
Spreek met de kinderen over intuïtie en gevoeligheid, maak het tot een normaal thema van gesprek, maar laat ook vooral aan hen blijken dat ook jij naar jouw intuitie luistert en integreer het als iets vanzelfsprekends binnen je gezin of je klas.
 
Door een sfeer van veiligheid te creëren rondom dit onderwerp, leren de kinderen dit prachtige, krachtige en magische talent van gevoeligheid te omarmen en leren ze het in te zetten in ons aller belang. Ze zullen zich gehoord, gezien en geaccepteerd voelen voor de bijzondere liefdevolle mensen die ze zijn. En zeg nou zelf, is dat niet waar ieder mens naar verlangt?
 
Het programma stimuleert de deelnemers dan ook op een speelse manier zelf te groeien in bewustwording. Het daagt hen uit om kwetsbaar en open te zijn en helpt hen op deze manier volledig en sterker in hun kracht en schoenen te komen staan. Het programma beoogt een veilige omgeving te creëren voor gelijkgestemden en collega’s, van waaruit men zich zelf gesteund en gehoord zal voelen en men zo kan groeien in hun eigen proces van ontwikkeling en bewustwording.
 

 

Meer weten over deze workshops en trainingen